Skip to main content
SPORT DE ÎNALTĂ PERFORMANȚĂ

Cum îmbunătățește programul de antrenament neuronal BM-BCI® performanța sportivă?

“Performanța de top” a devenit un concept cheie în zilele noastre, așa cum vă poate spune oricine, de la sportivi de performanță până la renumiți CEO. Modificăm aportul de alimente, substanțe sau suplimente alimentare și implementăm diferite practici care sperăm că vor duce la o creștere a productivității muncii noastre, însă numai aceste lucruri pot fi îndeajuns?

Atenție și concentrare

Când cercetătorii vorbesc despre „controlori de acțiune”, „automatizare” sau chiar „memorie musculară”, ei se referă cu adevărat la reprezentări ale unei acțiuni sau secvențe de acțiuni care se formează, se reorganizează și se consolidează în memoria noastră pe termen lung.

Toate mișcările sunt derivate dintr-o multitudine de mișcări mai mici care se leagă împreună, ca mărgelele dintr-un colier. Se crede că, cu cât reproducem mai des o mișcare, cu atât mai puternice devin acele activări neuronale selectate, și cu atât este mai bine definită reprezentarea la nivelul rețelelor neuronale a modului în care ar trebui să arate mișcarea finalizată.

Protocoalele de antrenament neuronal BM-BCI ® au puterea de a întări circuitele neuronale existente, devenind astfel mult mai puternice și mai eficiente, fapt care oferă contextul perfect pentru îmbunătățirea performanței.

Îmbunătățește controlul emoțional

Evenimentele sportive au puterea de a scoate la iveală tot ce este mai bun și/sau mai rău din șablonul comportamental al sportivilor de performanță. Este adevărat că cerințele psihologice sunt foarte mari atunci când sportivii sau echipele se străduiesc să atingă cele mai bune rezultate. În contextul în care abilitățile fizice sunt egalate, așa cum se întâmplă în majoritatea competițiilor, câștigător devine atletul cu abordarea mentală cea mai puternică. Câștigătorul în acest caz și-a dezvoltat abilitatea de a-și controla cu mare precizie mintea, înainte și în timpul momentelor decisive.

Există o concepție eronată, puternică încorporată atât în rândul antrenorilor cât și al atleților, al faptului că aspectele mentale ale performanței sunt înnăscute și de neschimbat. Acestea sunt atât știri vechi, cât și știri false, deoarece, în realitate, antrenamentul mental poate avea un impact similar asupra performanței precum antrenamentele fizice. A intra în starea mentală potrivită înainte de competiție este unul dintre cele mai importante aspecte ale performanței superioare.

Aici, protocoalele de antrenament neuronal BM-BCI ® pot face o reală diferență, oferind atleților puterea necesară de a-și controla mintea, cu rezultate remarcabile, măsurabile.

Conceptul esențial pe care ar trebui să-l avem în vedere este: Sarcina totală de stres. Pentru sportivul profesionist formula este:

Stresul stilului de viață + Stresul emoțional + Stresul antrenamentului + Stresul competiției = Sarcina totală de stres.

Folosind protocoalele neuronale personalizate BM-BCI ®, putem aborda și gestiona eficient toate componentele

Sarcinii totale de stres vizând următoarele rezultate:

  • Liniștește dialogul interior
  • Același nivel de concentrare mentală și în momentele critice de joc
  • Avantaje competitive reale prin abilități sporite
  • Joc mai bun, mai rapid, mai puternic
  • Precizie armonizată
  • Relaxare profundă cu rezultate uimitoare pentru îmbunătățirea vindecării psihologice și musculare
  • Abilitatea de a se concentra în timpul episoadelor de stres intens
  • Învățarea mai rapidă a noilor metode de joc
  • Reducerea problemelor de disciplină personală
  • Secvențe de timp mai lungi în stare de „Flow”

Previne oboseala dăunătoare și accidentările

Oboseala a fost definită în numeroase moduri. Este o senzație cu impact dăunător la nivel fiziologic, funcțional și perceptiv, care poate dura câteva zile după evenimente sportive intense. Unul dintre nivelurile la care oboseala apare după un stimul fizic semnificativ este cel periferic în care mușchii scheletici vor fi sub influența fenomenului inflamator local și a unei disfuncții musculare pe termen scurt. Cealaltă formă include o oboseală la nivel central legată de capacitatea scăzută a sistemului nervos central de a activa calea neuronală pentru a avea loc contracția musculară.

Folosind protocolul de antrenament neuronal BM-BCI Deep Relaxation putem accelera rata de recuperare cu rezultate uimitoare.

Programul de antrenament BM-BCI® acționează asupra întregului sistem de sisteme din creier cu obiectivul de a oferi rețelelor neuronale resursele necesare pentru a-și menține capacitatea maximă de acțiune.

Creierul unui sportiv ce folosește antrenamentul de tip BM-BCI® își păstrează vitalitatea, flexibilitatea și capacitatea de adaptare la contexte noi și stresante, un avantaj competitiv care face diferența pe terenul de sport.

Îmbunătățește somnul

Somnul unui atlet de performanță influențează direct modul în care îndeplinește orice sarcină în timpul zilei, indiferent dacă este vorba de atingerea unor performanțe intelectuale sau fizice. Sportivii de performanță au nevoie de somn de recuperare pentru a-și menține sănătatea creierului la un nivel optim. Somnul este benefic, de asemenea, în procesul de vindecare, ajutând la menținerea atletului în cea mai bună sănătate fizică și mentală posibilă.

Este dovedit științific faptul că somnul de calitate ajută la păstrarea și la consolidarea amintirilor. Atunci când sportivii de performanță exersează sau învață noi tactici, somnul îi ajută mai departe la formarea amintirilor și contribuie la îmbunătățirea performanței în viitor.

De asemenea, pierderea somnului este asociată cu o scădere a funcției cognitive. Acest lucru poate avea efecte adverse asupra sportivilor ale căror activități necesită un nivel ridicat al funcției cognitive, precum: capacitatea de a lua decizii într-un timp extrem de scurt și adaptarea la noile situații întâlnite în teren. Antrenamentul neuronal BM-BCI® s-a dovedit că îmbunătățește calitatea și profunzimea somnului, fapt care aduce beneficii directe capacității unui sportiv de performanță.  

Sportivii profesioniști care ating performanțe maxime au adesea un lucru în comun: au capacitatea de a se concentra în totalitate și pe toată durata competiției, pe obiectivele pe care doresc să le atingă.

Programul de antrenament neuronal BM-BCI® pentru sport de înaltă performanță

Antrenamentul neuronal BM-BCI® este o metodă non-invazivă creată și optimizată pentru atingerea performanțelor de vârf. Baza antrenamentului se află în conceptul științific, iar schimbările la nivelul modulații neuronale din creier se traduc în plan fizic – în schimbări ale performanței atinse. Întreg procesul începe cu realizarea a unei „Hărți a Creierului” – BrainMap pentru a evalua modul în care zonele din creier comunică între ele și astfel pentru a decide care sunt aspectele care necesită a fi „optimizate”. După demararea sesiunilor de antrenament neuronal BM-BCI®, progresul obiectiv este măsurat prin realizarea unor hărți comparative ale creierului.

Modificările subiective sunt observate în ceea ce privește munca sau productivitatea atletică, schimbările psihologice și de percepție, chiar și în controlul motricității fine sau al echilibrului.

Una din aplicațiile majore ale programului de antrenament neuronal BM-BCI® este facilitarea atingerii unor nivele de top în performanța sportivă. Într-un studiu intitulat “Brain-training for physical performance: a study of EEG-Neuro Enhancement BM-BCI® and alpha relaxation training in athletes“, un grup antrenat care folosește tehnologia BM-BCI® „a prezentat o reducere mai mare a timpilor de reacție în cadrul unui test de atenție vizuală decât grupul de control și a arătat o îmbunătățire a mai multor indicatori de performanță”.¹

Antrenamentul BM-BCI® poate îmbunătăți concentrarea și atenția

De asemenea acesta poate reduce anxietatea, poate îmbunătăți controlul asupra emoțiilor negative și optimiza echilibrul fizic.

Într-un alt studiu publicat, un atlet olimpic care și-a pierdut motivația și încrederea în forțele proprii după o accidentare, a urmat un protocol de antrenament neuronal în timp de 4 ședințe. Au fost observate modificări statistice dramatice și semnificative la nivelul conectivității neuronale.²

Antrenamentul neuronal BM-BCI® are un potențial mare de îmbunătățire a performanței în multe domenii, inclusiv performanțele sportive și cognitive.
Un „efect puternic de învățare” a fost observat în ceea ce privește îmbunătățirea cognitivă într-un studiu recent asupra BM-BCI®³, fapt care a permis atingerea potențialului maxim de utilizare, procesare și plasare în context a diferitelor informații primite, cu referire atât la performanța sportivă, cât și la viața personală.

Programează o întâlnire

Dacă dorești să programezi o întâlnire cu noi, nu ezita!

Suntem aici pentru tine!

Abonați-vă la newsletter

×

Bună ziua!

Programul Veruvis este de marți până sâmbătă între orele 9:00 și 18:00.

Dacă doriți mai multe informații despre Antrenamentul Neuronal BM-BCI, vă invităm la o convorbire gratuită prin WhatsApp mai jos, prin telefon la 0725 221 222 sau ne puteți comunica intervalul de timp dorit când vă putem contacta noi, completând formularul veruvis.ro/consultanta-gratuita.

Suntem aici pentru dumneavoastră și avem încredere că împreună cu Veruvis, calitatea vieții dumneavoastră se va îmbunătăți!

× Suntem aici să vă ajutăm