Skip to main content

Pentru 6 din 10 români principalul motiv de stres îl reprezintă incertitudinea financiară. Alături de acest factor vin ații precum: propria sănătate și cea a persoanelor apropiate, dar și conflictul din Ucraina. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de Veruvis – Centrul de Cercetare în Augmentarea Performanțelor Neuronale din București.

Jumătate dintre români consideră că stresul îi afecteză la nivel personal și generează efecte negative asupra gândirii, memoriei, concentrării și atenției. Stresul este o afecțiune des întâlnită în rândul românilor și este considerată drept „boala secolului” de către 9 din 10 români. Circa 35% dintre români se simt, în general, stresați.

Ce este stresul de fapt?

Stresul nu este o boală în sine, ci o reacție a organismului la situațiile cu care oamenii se confruntă. Există, conform studiului, două tipuri de stres: unul „pozitiv” care ne ajută să trecem de momentele dificile zilnice și stresul „dăunător” care se întinde în timp și poate să devină cronic.

În urma adunării datelor, cele mai afectate de stres sunt femeile și persoanele active, care au vârsta cuprinsă între 25 și 44 de ani. Când au fost întrebați care este principala sursă de stres, cei mai mulți dintre participanți au spus că are legătură cu locul de muncă, dar și cu situația pandemică. Stările acestea de disconfort sunt alimentate și de situația financiară personală nesatisfăcătoare dar și de grija realizării unui venit îndeajuns de mare care să acopere toate cheltuielile lunare.

Deși reacțiile pe care le generează stresul sunt diferite, sănătatea și viața personală sunt cele mai afectate. Pentru 19% dintre bărbați, disfuncția sexuală este unul dintre primele simptome ale stresului. Pentru 51% dintre femei, cel dintâi simptom al stresului este reprezentat de anxietate. Persoanele care au trecut de 45 de ani au un nivel mai ridicat de stres, iar cei mai mulți au ca prime simptome boli de inimă și de circulație a sângelui, precum și  tulburări de comportament.

Principalele simptome pe care le-au remarcat specialiștii ca fiind asociate cu stresul, la nivel fizic, sunt: dureri de cap, amețeli, tensiune la nivel muscular, probleme cu stomacul, disfuncții sexuale, dureri în piept sau bătăile rapide ale inimii.

Antrenamentul Neuronal BM-BCI pentru reducerea stresului

Există și o metodă de antrenament, non-invazivă care a fost creată și optimizată pentru atingerea performanțelor de vârf. Acest lucru se numește antrenamentul neuronal BM-BCI. În prima sesiune din acest program, beneficiarului i se realizează o hartă a creierului printr-o scanare 3D non-invazivă. Prin acest lucru se descoperă disfuncțiile la nivelul rețelelor neuronale, care sunt responsabile pentru simptomele resimțite.

Despre acest antrenament, Costin Dămășaru, fondatorul și directorul Veruvis spune: „Antrenamentul Neuronal  BM-BCI® stabilizează starea de spirit și percepția emoțională, inclusiv capacitatea de a face față stresului și ajută creierul să elimine disfuncțiile existente, printr-un proces de învățare accelerată. Totodată, acest tip de antrenament neuronal crește capacitatea de prioritizare și de concentrare a resurselor pe cele mai importante sarcini.”.

În funcție de aceste rezultate, se creează un protocol de antrenament neuronal personalizat care are scopul de a diminua sau chiar de a elimina disfuncțiile resimțite. Rezultatele urmărite vizează cinci mari zone: sporirea gradului de atenție și concentrare; îmbunătățirea controlului emoțional; încetinirea declinului de tip cognitiv; sporirea calității somnului și refacerea funcțiilor creierului care sunt afectate după episoade de stres intens.

Leave a Reply

×

Bună ziua!

Programul Veruvis este de marți până sâmbătă între orele 9:00 și 18:00.

Dacă doriți mai multe informații despre Antrenamentul Neuronal BM-BCI, vă invităm la o convorbire gratuită prin WhatsApp mai jos, prin telefon la 0725 221 222 sau ne puteți comunica intervalul de timp dorit când vă putem contacta noi, completând formularul veruvis.ro/consultanta-gratuita.

Suntem aici pentru dumneavoastră și avem încredere că împreună cu Veruvis, calitatea vieții dumneavoastră se va îmbunătăți!

× Suntem aici să vă ajutăm