Skip to main content

Centrul de Cercetare în Augmentarea Performanțelor Neuronale Veruvis® a semnat un parteneriat cu unul din cei mai mari producători de echipamente neurologice din lume, ANT Neuro GmbH din Germania, pentru realizarea primului dispozitiv custom-made de cartografiere neuronală și antrenament neuronal Veruvis®, adaptat și îmbunătățit conform nevoilor identificate de-a lungul timpului în cadrul Centrului Veruvis®. Atât dispozitivul Veruvis® custom-made, cât și întregul proces de augmentare a funcțiilor neuronale sunt gândite și dezvoltate de către Dr. Psih. Drd. Costin Dămășaru și specialiștii laboratorului de descifrare a limbajului creierului din cadrul Veruvis. Acesta reprezintă primul pas în procesul de patentare și francizare la nivel internațional a experienței oferite în cadrul Centrului Veruvis®, cu echipamente create special pentru nevoile identificate de echipa Veruvis® în urma experienței dobândite în antrenamentele neuronale cu peste 4000 de clienți.

“Materie complexă, limbajul creierului nu este simplu de descifrat. La Veruvis® construim și perfecționăm zilnic această nouă interfață funcțională dintre minte și creier facilitată de tehnologie și am identificat numeroase provocări și nevoi de-a lungul timpului. Utilizarea unui electroencefalograf standard, folosit, în general, în scop medical, pentru diagnosticarea epilepsiei sau în monitorizarea activității cerebrale în timpul anesteziei, presupune anumite limitări în colectarea datelor creierului de care avem noi nevoie. Așa că am gândit și perfecționat un proces 100% marca Veruvis®, iar acest dispozitiv personalizat după specificațiile noastre reprezintă un pilon important al sistemului de Antrenament Neuronal BM-BCI® (Brain Mapping – Brain Computer Interface). Acum, avem la dispoziție un echipament unic și extrem de performant, care răspunde tuturor nevoilor identificate de echipa noastră în activitatea de augmentare a proceselor neuronale.”, a declarat Dr. Psih. Drd. Costin Dămășaru, fondator Veruvis®.

Primul pas în antrenamentul neuronal constă în evaluarea iniţială, care se realizează pe baza informațiilor neuronale colectate și a simptomelor descrise de participanți. Pe scurt, o aşa numită hartă a creierului (Brain Mapping – BM). Specialiștii centrului identifică disfuncțiile neuronale și şabloanele comportamentale nedorite. Apoi, prin intermediul tehnologiei Brain Computer Interface (BCI), echipa implementează protocolul de antrenament neuronal personalizat, care este transpus într-un simulator  asemănător celor de gaming, dar conceput special pentru generarea de noi reţele neuronale care să le înlocuiască treptat pe cele vechi, disfuncţionale. Practic, creierul generează un nou tipar de comportament, optimizat. Astfel, se ameliorează sau chiar se elimină simptomele asociate depresiei, anxietății, tulburărilor din spectrul autist, ADHD-ului sau stresului.

Prototipul acestui dispozitiv custom-made este, deja, prezent în Centrul Veruvis®. Echipa de cercetare – formată din specialiști în neurologie, psihiatrie, psihoterapie, specialiști în matematică non-liniară, statistici avansate și dezvoltare software – a început perioada de testare, dispozitivul fiind într-un proces de calibrare a datelor, proceselor și nevoilor centrului. Totul este gândit să reprezinte centrul la un nivel înalt de performanță și excelență.

Parteneriatul pe termen lung dintre Veruvis și ANT Neuro GmbH a fost semnat săptămâna trecută de Dr. Psih. Drd. Costin Dămășaru, fondatorul și Directorul General al Centrului de Cercetare în Augmentarea Performanțelor Neuronale. Echipa de cercetare și dezvoltare din Germania este lider în realizarea echipamentelor hardware și tehnologiei de acest tip.

“Partereriatul strategic semnat astăzi, 3.11.2022, deschide calea unei cooperări internaționale, cu obiectivul principal de a oferi servicii excelente de augmentare a performanțelor neuronale, unui public internațional cu standarde înalte. Suntem bucuroși că putem lega un parteneriat strategic solid, cu o echipă atât de inovatoare, tânără și puternică precum Veruvis®. Vom face lucruri mari împreună!” a declarat Frank Zanow, CEO-ul NeuroMotion, sub cupola căruia funcționează ANT Neuro GmbH.

Această colaborare este prima dintr-o serie de parteneriate care vor fi încheiate de Veruvis® cu scopul cercetării științifice, al dezvoltării și creșterii companiei, precum și a extinderii la nivel internațional a proceselor dezvoltate aici. În prezent, centrul de cercetare lucrează și la dezvoltarea unui software marca Veruvis®. Următorul pas va fi semnarea unui parteneriat cu o companie de dezvoltare a software-ului din Statele Unite. Veruvis® devine, astfel, prima companie din neuroștiință cu parteneriate strategice pentru dezvoltarea de hardware și software personalizate cu indicații proprii.

Leave a Reply

×

Bună ziua!

Programul Veruvis este de marți până sâmbătă între orele 9:00 și 18:00.

Dacă doriți mai multe informații despre Antrenamentul Neuronal BM-BCI, vă invităm la o convorbire gratuită prin WhatsApp mai jos, prin telefon la 0725 221 222 sau ne puteți comunica intervalul de timp dorit când vă putem contacta noi, completând formularul veruvis.ro/consultanta-gratuita.

Suntem aici pentru dumneavoastră și avem încredere că împreună cu Veruvis, calitatea vieții dumneavoastră se va îmbunătăți!

× Suntem aici să vă ajutăm